Met thuisbatterijen sla je duurzaam opgewekte energie op voor later. Beheer je energieverbruik, verminder je ecologische voetafdruk en bespaar op je energierekening.
Overdag maken de meeste Belgen minimaal gebruik van de energie die hun zonnepanelen opwekken. Vooral ‘s ochtends en ‘s avonds zijn de verbruikspieken. Hierdoor wordt er nog steeds heel wat energie van het energienet gehaald, waar alsnog voor moet worden betaald.
Wens je overdag energie op te slaan, dan kan een thuisbatterij de oplossing vormen. Zo kan je deze ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken om te wassen, te koken, toestellen te laten werken, etc.
Met een thuisbatterij gebruik je tot zo’n 60% van de opgewekte energie van zonnepanelen. Dat is toch zowat de helft meer dan effectief gebruikt wordt bij een zonnepaneleninstallatie zonder batterij.
Een thuisbatterij, vaak gecombineerd met zonnepanelen, bevat een batterij, omvormer en metersysteem om energieopslag en -verbruik te optimaliseren. Zonnepanelen produceren gelijkstroom; zonder een bi-directionele omvormer kan het zijn dat bij later toevoegen van een thuisbatterij een nieuwe omvormer vereist is, vanwege de tweerichtingsstroom.
Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds efficiënter en goedkoper geworden. Binnen 10 jaar heb je ze terugverdiend.
De installatie van zonnepanelen verhoogt de waarde van uw woning gemiddeld met 10 procent.
Een gemiddeld gezin bespaart ongeveer zo’n 500 euro per jaar door gebruik te maken van zonne-energie.